Unable to start new threads

Discussion in 'Site Feedback' started by Syzygys, Apr 15, 2011.

  1. Syzygys As a mother, I am telling you Valued Senior Member

    Messages:
    12,671
    I can post responses, but my thread starter doesn't go through...
     
  2. Guest Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Syzygys As a mother, I am telling you Valued Senior Member

    Messages:
    12,671

    Interesting, this went through although slow. In the Religion subforum I have been trying to post a new thread for an hour and it doesn't work...
     
  4. Guest Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  5. Pinwheel Banned Banned

    Messages:
    2,424
    What was the thread title.
     
  6. Guest Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  7. Syzygys As a mother, I am telling you Valued Senior Member

    Messages:
    12,671
    Well, it never got posted. I got back an error that the server is not available... But everything else was working fine...

    Edit: I have just tried again, and I simple can't post a new thread in the Religion section. I tried and succeeded posting a reply, so it looks like if I am forbidden to post a new thread there...
     
    Last edited: Apr 15, 2011
  8. Pinwheel Banned Banned

    Messages:
    2,424
    What was the thread title.
     
  9. James R Just this guy, you know? Staff Member

    Messages:
    36,948
    You may not be the only person having this problem.

    Could anybody who is getting an error message when you try to start a new thread please post the details here?

    Tell us what error message you get (if any), what happens etc. Also, please include what operating system and browser you are using.
     
  10. S.A.M. uniquely dreadful Valued Senior Member

    Messages:
    72,825
    And they say machines have no consciousness
     
  11. SciWriter Valued Senior Member

    Messages:
    3,028
  12. S.A.M. uniquely dreadful Valued Senior Member

    Messages:
    72,825
  13. wynn ˙ Valued Senior Member

    Messages:
    15,058
    Or conscience ...

    Please Register or Log in to view the hidden image!

     
  14. Enmos Valued Senior Member

    Messages:
    43,184
  15. KilljoyKlown Whatever Valued Senior Member

    Messages:
    6,493
    Below is my notification to Plasma, I guess at the time no one else had complained yet.

    I have a new HP windows 7/64 machine and I practice safe computing.

     
  16. Enmos Valued Senior Member

    Messages:
    43,184
    From another thread (that will probably be deleted soon):

    Bear in mind that I am a moderator so your OP's will be scrutinized.
     
    Last edited: Apr 16, 2011
  17. Syzygys As a mother, I am telling you Valued Senior Member

    Messages:
    12,671
    This is really annoying, but I still can't start a thread in Religion. I saw that Sam was able to do so.

    I am using the newest Opera, this was updated just a night ago, I will try another browsers too...

    Edit: I have just tried with Chrome and got:

    Server error
    The website encountered an error while retrieving http://sciforums.com/newthread.php?do=postthread&f=22. It may be down for maintenance or configured incorrectly.

    IE9 didn't work either.....
     
    Last edited: Apr 16, 2011
  18. Syzygys As a mother, I am telling you Valued Senior Member

    Messages:
    12,671
    I have just posted a new thread in Computer science. This is getting weirder...

    I don't want to post a test thread in each subcategory, but whatever it takes...

    Please Register or Log in to view the hidden image!

     
  19. Enmos Valued Senior Member

    Messages:
    43,184
    Try if you can create one in "Free Thoughts" and "About the members".
     
  20. Asguard Kiss my dark side Valued Senior Member

    Messages:
    23,049
    James I sent a message about This a while ago, both win 7 64 and my phone which is a galaxy s
     
  21. domesticated om Stickler for details Valued Senior Member

    Messages:
    3,277
    I tried to start a thread two or three days ago, and it didn't go through. I just got a blank page


    Windows 7 64 bit
    Firefox 4.0
     
  22. Stryder Keeper of "good" ideas. Valued Senior Member

    Messages:
    13,104
    There are a number of potentials, one of them is this site might well be under a type of attack involving session hijacking and injection, (I haven't seen the logs myself, so I can't confirm this.)

    I don't think it really matters what the title actually is, since threads don't us the canonical term for referencing them (or posts for that matter).

    One suggested reason was that the servers interpreter environment is perhaps running out of memory causing it to stall during thread creation, this can be caused by any number of reasons. It could be because of other processes run by other users in a shared server environment, or even be caused by the large number of bot's and spambots that are constantly indexing the website.

    Better methods at deflecting rogue bots might well be required to bring the memory footprint down.

    There is usually also server configurations that deal with limiting interaction based upon CPU usage which might also be responsible.

    It's just odd currently that it's only Thread creation that seems to be suffering it, if it's CPU or Memory issues, it would effect posting and searches.
     
  23. Enmos Valued Senior Member

    Messages:
    43,184
    But Stryder, some thread titles fail incessantly while others, even if just a little different, do not at all.

    For example, the thread title gustav couldn't get posted: "Google - The State of Search"
    It just does not let you post a thread with that thread title.
     

Share This Page